Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
• 4 μπριζόλες
• 3/4 του ποτηριού κρέμα γάλακτος
• 3 κουταλιές βούτυρο
• 100 γρ. γιαούρτι
• 1/2 ποτήρι ξηρό κρασί
• 1/2 κουταλιά πάπρικα
• 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
• Aλάτι
• Πιπέρι
• Αλεύρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και από τις δυο πλευρές.
2. Περιχύνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, τα προσθέστε στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι.
3. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέστε την πιπεριά και αφήστε το κρέας στην φωτιά για μερικά λεπτά ακόμη.
Συμβουλές:
• Οι μπριζόλες πρέπει να είναι λεπτοκομμένες.
• Η πιπεριά δεν πρέπει να ψηθεί πολύ.
• Η νοστιμιά του πιάτου είναι η δροσερή γεύση της σάλτσας γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου