Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

2 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ 350gr ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ
1 Κ.Σ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
3 ΚΥΔΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΑ 6 ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ
2 ΣΚ. ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ
40gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
1 ½ Κ.Σ ΞΥΔΙ BALSAMIKO
1 ΜΙΚΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 Κ.Σ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ ΓΕΜΑΤΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΑΛΑΤΙ+ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤO ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ.
ΚΑΝΩ ΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΠΗΓΩ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ.
ΑΛΕΙΦΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΆΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΩΝΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ. ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘ/ΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 30΄. ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ, ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΝΤΕΓΚΛΑΣΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ 5-6 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΒΡΑΖΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ. ΚΟΒΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ.

TIP

ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου