Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

YΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
• 1 φαρίνα
• 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βιτάμ
• 1 κ.γ. αλάτι
• γάλα φρέσκο πλήρες όσο τραβήξει
Υλικά της πίτσας:
• pumaro
• 400 γρ.φέτα (περίπου)
• 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
• μπέικον (αρκετό για ένα ταψί πίτσα)
• 2 mix 4 τυριά (στα supermarket υπάρχει κουτάκι που λέγεται έτσι)
• ντομάτα φρέσκια
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε λεκάνη τρίβοντας πρώτα το βούτυρο στο αλεύρι να ψιχουλιάσει, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το γάλα να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει. Αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
2. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια ισόπαχα στον πάτο και ανασηκωμένο λίγο στα πλαϊνά.
3. Τώρα βάζουμε πρώτα το pumaro (εγώ βάζω αρκετό να μη φαίνεται το ζυμάρι) και το απλώνουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
4. Μετά ρίχνουμε τη φέτα τρίβοντας την με τα χέρια να πάει παντού, τις πιπεριές κομματάκια, το μπέικον να καλύψει όλη την επιφάνεια, μετά όλο το τριμμένο τυρί και τέλος τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες.
5. Ρίχνουμε και ρίγανη.
6. ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 - 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου