Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΕΛΙΑ


ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κούπα λάδι
• 1/2 κιλό φιλέτο στήθος από κοτόπουλο
• 2 πράσινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν (λωρίδες)
• 1 κούπα αρακά
• 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 μικρά χωριάτικα λουκάνικα σε κομματάκια
• 1 κονσέρβα αγγινάρες
• 12 καραβίδες μεγάλες ωμές
• 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
• 1 κιλό μύδια
• 2 κούπες ρύζι για πιλάφι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού σωταριστούν ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τον αρακά και τα λουκάνικα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10'-15'. Αφού βράσουν, ρίχνουμε από πάνω το ρύζι πασπαλίζοντας, τα μύδια, τις καραβίδες, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Σερβίρουμε. Αν βάλουμε τα μύδια με το κέλυφος, πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα, τα πλένουμε καλά και τα βουρτσίζουμε. Αποφεύγουμε να βράσουν πολύ τα θαλασσινά, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου