Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΣΑΛΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 240 γρ. μακαρόνια ή κοχυλάκια
• 1/4 κούπας ελιές Καλαμών σε κομματάκια
• 1/2 κούπα αγγούρι σε κυβάκια
• 1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια
• 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλάκια ξερή ρίγανη
• 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 3/4 κούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια
• 1/3 κούπας φέτα σε κομματάκια

για το ντρέσινγκ
• 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
• 1/3 κούπας λάδι
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 8'


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε τα μακαρόνια al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και ξεπλύντε τα κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα μπολ. Στραγγίστε καλά τα μακαρόνια και βάλτε τα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Σ' ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο, βάλτε τα υλικά για το ντρέσινγκ και κουνήστε καλά, να ενωθούν. Ρίξτε το μίγμα επάνω στα μακαρόνια κι ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά της σαλάτας. Μοιράστε τη σε 6 μπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου