Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΣΦΟΛΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ
• 4 αχλάδια
• 80 γρ. βούτυρο
• 30 γρ. ζάχαρη
• 40 γρ. σταφίδες
• λίγο κονιάκ
• κανέλα
• 1 φύλο σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τις
σταφίδες να μαλακώσουν στο κονιάκ.
Δουλεύετε το βούτυρο με λίγη κανέλα, ζάχαρη και σταφίδες στυμμένες, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
Καθαρίζετε τα αχλάδια και με το ειδικό εργαλείο βγάζετε το εσωτερικό.
Τα ψήνετε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τα βγάζετε τα αφήνετε να κρυώσουν και γεμίζετε το άδειο εσωτερικό με την κρέμα βουτύρου.
Κόβετε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν τα αχλάδια.
Ακουμπάτε στο κάθε τετράγωνο ένα αχλάδι σηκώνετε τις τέσσερις γωνίες και τα κλείνετε καλά με τα δάκτυλα.
Ψήνετε τα πακέτα σφολιάτας στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου