Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ( 4 ΑΤΟΜΑ )

½ κιλό ταλιατέλες
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 φέτες μπέικον
60 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε στο γκριλ (ή τηγανίζουμε) το μπέικον εωσότου γίνει τραγανό, και αμέσως μετά καψαλίζουμε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Όταν κρυώσει το μπέικον, κόβουμε κάθε φέτα σε 6 κομμάτια. Ανακατεύουμε το μπέικον με τα κομμένα κρεμμυδάκια σε μήκος 1 εκ. και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε al dente τις ταλιατέλες, για 4 λεπτά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα γυρνάμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμελίγο λάδι και νακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1ακόμη λεπτό. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου