Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

Υλικά :
■ 300 γρ. πικάντικα λουκάνικα σε φέτες
■ 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
■ 800 γρ. ρεβίθια στραγγισμένα και ξεβγαλμένα (κονσέρβα) *
■ 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
■ 4 κουτ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά (δυόσμος, βασιλικός, άνηθος, μαϊντανός)
■ 100 γρ. ρόκα
■ Αλατοπίπερο

1 Ζεσταίνετε αντικολλητικό τηγάνι, να «κάψει», και τηγανίζετε τα λουκάνικα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές, ώσπου να ψηθούν καλά και να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, αφήνοντας το λίπος και το λάδι στο τηγάνι. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 – 10 λεπτά, να μαλακώσουν.
2 Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε πάλι μέσα τα λουκάνικα, τα ρεβίθια, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα φρέσκα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά. Μοιράζετε τη ρόκα σε ατομικά πιάτα και σκεπάζετε με το ζεστό μίγμα από τα λουκάνικα και τα ρεβίθια. Σερβίρετε με φρέσκο τραγανό ψωμί.



Παραλλαγή :
• Αν δεν βρείτε ρεβίθια έτοιμα σε κονσέρβα, μπορείτε να βράσετε ξερά ρεβίθια αφού πρώτα τα μουλιάσετε για πολλές ώρες ή αποβραδίς σε άφθονο νερό.
• Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή φασόλια (κονσέρβα) αντί για ρεβίθια. Όμως, να ξέρετε ότι πρέπει να τα στραγγίσετε καλά και να τα ξεβγάλετε από τα υγρά της κονσέρβας, γιατί οποιοδήποτε υγρό θα διαλυθεί στη σάλτσα από τα λουκάνικα και θα χαλάσει τη γεύση του φαγητού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου