Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ


ΥΛΙΚΑ
1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ.
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
3 3/4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι περίπου γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί
-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει
-Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα
-Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου
-Μετά τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα
-Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο
-Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις - τέσσερις φορές ώστε να φύγει ο αέρας
-Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας
-Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3
-τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον
-Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ( στάδιο 7,8,9,10) άλλες 2 φορές
-Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασαν
-Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασανείτε γεμιστά είτε σκέτα
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου