Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΥΛΙΚΑ :
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• ¼ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 4 μπιφτέκια, από 500 γρ. άπαχο βοδινό κιμά
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• ½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
• ½ φλιτζ. ζωμό βοδινού
• 2 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
• Πιπεριές σε διάφορα χρώματα, ψητές (προαιρετικά)

• Σε μια κατσαρόλα, σωτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει.
• Ρίχνετε τα μπιφτέκια και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το κρασί και μαγειρεύετε ώσπου να εξατμιστεί, γυρνώντας τα μπιφτέκια τακτικά.
• Προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό και μαγειρεύε¬τε για 10 – 15 λεπτά.
• Μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε μια ζεστή πια¬τέλα. Προσθέτετε τη μουστάρδα στη σάλτσα που έχει απομείνει στην κατσαρόλα κι ανακα¬τεύετε.
• Περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας τα μπι¬φτέκια και τα σερβίρετε ζεστά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ψητές πιπεριές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου